SEGUNDA CATEGORÍA AUTONÓMICA REXIONAL. GRUPO 7
XORNADA 11

SPORTING PONTENOVA 0 - S.D. GUITIRIZ 0

Unha Mina impracticable, condicionou por completo o choque entre Pontenova e SD Guitiriz

Sp. Pontenova: Juan, Luis, Bruno, Anxo, Tontxu, Garbo (Borja Lombardero), Maketo (Luismi Rivas), Puente (Caseto), Venancio, Jorge (Villaouruz) e Adrian Pasarin.

A SD Guitiriz comezou máis metida no encontro e tivo neste primeiro tramo as mellores opcións. Dous centros dende a banda dereita serían as aproximacións máis perigosas, o primeiro de Pablo era rematado por Suso en posición forzada, marchando o remate fóra. O segundo un envío de Novo que remataba Suso, esta vez coa testa, o balón estrelouse na escuadra da portería de Juan.
O balón parado parecía, polas condicións do campo, poder ser a chave no encontro pero gran parte das accións remataron con faltas dos atacantes ou foras de xogo, nunha delas o colexiado anulou un gol á SD Guitiriz.

Tras este tramo inicial o choque foi caendo nunha demostración de entrega e loita de ambos conxuntos pero sen aproximacións perigosas. Cerca do descanso tivo a Pontenova a súa mellor opción nun balón que se paseou pola liña de gol e acabou despexando a zaga visitante.

A segunda metade non trouxo grandes variacións e co paso dos minutos o terreo de xogo condicionaba cada vez máis, unha inxenua expulsión do xogador localVenan, parecía condicionar á Pontenova, pero o encontro non mudou de dinámica. Un balón en profundidade para Iván Labrada sería a mellor opción visitante, o seu remate foi desviado a córner polo meta local. No último tramo de encontro tivo a Pontenova as súas accións máis perigosas, varios remates dos locais encontráronse cun seguro Jesús.

PRIMEIRA AUTONÓMICA XUVENIL. GRUPO 7
XORNADA 9

SPORTING PONTENOVA 2 - C.D. FOZ 4

Sp. Pontenova: David (Mateo), Javi (Cubelas), Roi, Adrian, Bruno (Raúl), Rodrigo. Alvaro, Juan (Andrei), Christian, Joselu (Marcos) e Oscar.

Goles: Alvaro e Oscar

O pésimo estado do Campo da Mina, igualou as forzas entre Pontenova e Foz nun encontro que non se decidiu ata o treito final. Os pontenoveses fóronse por diante ao descanso e volveron adiantarse na segunda metade, pero dous goles no treito final, oúltimo deles a contra despois de que os locais enviasen un balón ao pau, déronlle a victoria o Foz no complicado Campo da Mina.

A vindeira xornada o equipo de Andrés Bouza desprázase, na tarde do venres o Campo da Fonte en Cospeito, para medirse o equipo local. O partido dará comezo as 19:00h

LIGA DO NORTE DE VETERANOS

OS CASTROS DE COAÑA 2 - SPORTING PONTENOVA 0

Sp. Pontenova: Rodriguez, Sachas, Dario, Marino, Ramon, Piquin, Gus, Sandonguero, Suso, Nijat, Janfri, Acebrás, Rivas e Oto.

O Sporting Pontenova non foi quen de arrancar ningun punto en Otur nunha tarde moi desapacible para a practica do futbol. Cun campo en practicamente perfectas condicions os locais adiantaronse mediada a primeira parte e o Sporting respondía con rapidas contras levadas a cabo por Acebrás e Janfri. Con moita chuvia e moito frio chegouse o descanso co resultado de 1-0.
Xa na segunda parte mais do mesmo ata que chegou o definitivo gol dos Asturianos nunha xogada na que Rodriguez estaba mancado e nin sequera se puido mover. O arbitro decretou o final do partido cando ainda restaban dez minutos por disputarse debido a climatoloxia adversa.

O Sporting quedalle por disputar a vindeira semana na mina o partido de volta contra Os Castros e logo desplazarse a Viveiro, antes de empezar a mediados de decembro as eliminatorias da Copa Galicia.

Cuatro de los once concellos lucenses con parcelarias en marcha son de A Mariña

En la comarca continúan los trabajos de la concentración en Alfoz, Mondoñedo, O Valadouro y A Pontenova

PEPA LOSADA
Las concentraciones parcelarias afectan a menos de la sexta parte de los municipios de Lugo. Solo once de los 67 concellos lucenses tienen ahora procesos en marcha, que en total son once. Están en ejecución en Abadín, Alfoz, Baleira, Castro de Rei, Cospeito, Mondoñedo, Pol, A Pontenova, Riotorto, O Valadouro y Vilalba; al mismo tiempo, sin embargo, hay actualmente concentraciones paradas en otros concellos y otros procesos

"Carreira Popular de Reis" en Barreiros

Os nosos amigos da Peña Barcelonista de Barreiros mándannos esta información:
Máis información AQUÍ

VII Gala de entrega de los Premios Trueiro

Trueiro A Pontenova
Fotos Santi Nitas

Las tierras de A Pontenova acogieron la VII Gala de entrega de los Premios Trueiro en el Salón de Actos del Centro Social.

El conocido periodista deportivo Terio Carrera fue el maestro de ceremonias.El acto comenzó con la proyección del Documental “A Pontenova, capitalidade da pesca” de la  factoría audiovisual de Trueiro

Mariscada diurna por la Ria de Arousa, O Grove, La Toja, Cambados y Padrón. 3 días 115€. 21, 22 y 23 de Noviembre.

DIA 21 VIERNES: SALIDA A LAS 16:00 Y LLEGADA AL HOTEL EUROPA EN CAMBADOS. CENA, BAILE Y ALOJAMIENTO.

DIA 22 SABADO: DESPUES DEL DESAYUNO VISITAREMOS O GROVE Y A LA HORA DE COMER REALIZAREMOS UNA MARISCADA DIURNA EN BARCO POR LA RIA DE AROUSA MIENTRAS CONTEMPLAMOS LOS PUEBLOS QUE BAÑAN ESTA HERMOSA RIA. MAS INFORMACION CLIC AQUÍ:   http://www.barcolatoja.es/ap/folletos/    2 HORAS Y MEDIA DE VIAJE CON BARRA LIBRE DE REFRESCOS, VINO Y CERVEZA, CON QUEIMADA, BAILE Y ESPECTACULO CON BRUJAS. POR LA TARDE VISITAREMOS LA TOJA. CENA, BAILE Y ALOJAMIENTO.

DIA 23  DOMINGO: DESPUES DEL DESAYUNO VISITA A LA FERIA DE PADRON EN SANTIAGO DE COMPOSTELA.  COMIDA EN RESTAURANTE Y REGRESO.
INCLUYE: AUTOBUS DE IDA Y VUELTA DESDE LOS PUNTOS DE ORIGEN Y TODOS LOS TRASLADOS. MARISCADA EN BARCO. PENSION COMPLETA EN CAMBADOS. COMIDA EN PADRÓN. SEGURO DE VIAJE.