El periódico asturiano La Nueva España dedicó el viernes 12/05/17 su contraportada a la antigüa ruta del tren minero que discurre entre A Pontenova y Ribadeo. Aquí os dejamos el material que pudimos recopilar de dicho reportaje realizado por Ana Paz Paredes.

EQUIPO SENIOR. XXXIV COPA DIPUTACIÓN DE LUGO

DEZASEISAVOS DE FINAL

S.D. CANDELARIA 2 - SPORTING PONTENOVA 7

Sp. Pontenova: Ruben, Luis (Cristian), Mac (Héctor), Bruno, Tontxu (Jorge),  Puente, Andres Bouza, Borja (David), Adrian Pasarín, Carlos (Moro) e Matelo.

Goles: Matelo II, Adrián Pasarín II, Borja, Andrés Bouza e Moro.

O Sporting Pontenova goleou onte a domicilio a S.D. Candelaria nun partido que quedou xa sentenciado ao cuarto de hora de xogo cun resultado de 0-4 ao seu favor. sobre o terreo de xogo do campo da Granda viuse un equipo con intensidade e co seu equipo de gala, o Pontenova, fronte a outro, a S.D. Candelaria, que aforntou o partido coma un mero trámite unha vez acabada a Liga.

O Pontenova que  tentará lograr na Copa o dobrete, despois de quedar campión da competición ligueira e aos 5 minutos xa gañaba 0-2, o primeiro en propia meta de Simón e o segundo obra de Andrés bouza. Outros tres goles, de Borja, Matelo e Adrian Pasarín facían chegar ao descanso co resultado de 1-5.

Na segunda metade o Pontenova fixo outros dous goles para cerrar o encontro.

A vindeira xornada o equipo de Dani Moirón visita o Municipal de San Lorenzo de Aguiar para enfrontarse ao Matelo nas Oitavos de Final da Copa.

EQUIPO XUVENIL. COPA DIPUTACIÓN DE LUGO

OITAVOS DE FINAL

SPORTING PONTENOVA 1 - SDC MILAGROSA 2

Sp. Pontenova: Diego, Dani, Alvaro, Juan, Alberto, Pedro, Roi, Marcos, Ivan Cubelas e Joselu. Tamen xogaron: Fran, Anxo, Pedro e Mateo.

Gol: Fran

Un gol de Ander cando xa pasaba o tempo de desconto decretado polo colexiado deulle o pase á Milagrosa ante o Sporting Pontenova que se quedou ás portas da quenda de penaltis.

Os capitalinos inauguraron moi pronto o marcador, aos cinco minutos por medio de Iago, mentres o empate local fíxose de rogar ata a segunda parte, que foi máis igualada malia que a maior insistencia da Milagrosa tivo a súa recompensa