Partido 3ª Division Futbol-sala SUPERTI-PAZOS DE BORBEN

SUPERTI  A  PONTENOVA-Cesar   Carlos Lopez   David   Santi   Marcos(inicio) Josiño   Miguel   Diego Lamas   Pablo

PAZOS DE BORBEN-Xorxe   Jony   Lu   Lito   Hugo(inicio)   Santi   Remo   Borja   Jose

ARBITROS-Suarez  Blanco   e  Franco  Vila (Delegacion de Lugo)

GOLES- 0-1 Minuto 2 Lu;1-1 Minuto 4 David;2-1 Minuto 5 David;3-1 Minuto 10 Carlos Lopez;4-1 Minuto 17 Josiño;5-1 Minuto 25 Santi; 5-2 Minuto 32 Lito

INCIDENCIAS.Partido correspondiente a la Jornada 2 Tercera Division de Futbol-sala disputado eln el Pabellón Municipal de A Pontenova.El equipo local salio en tromba presionando la salida del balon de los visitantes,teniendo varias ocasiones para lograr adelantarse en el marcador.Los visitantes en el primer tiro a puerta,merced de la culminacion de un contraataque lograron el 0-1 en el minuto 2.Los jugadores del Superti siguieron con su esquema de partido,presion  a la salida de balon y  organizada defensa.Fruto de estas premisas los locales por mediacion de David y Carlos Lopez daban la vuelta al marcador colocandose 3-1.Antes del descanso Josiño culminaba un contraataque subiendo el 4-1.
Tras la reanudacion el guion del partido fue el mismo,conseguiendo Santi el 5-1.Tras ese resultado los locales se relajaron ,empezando el Pazos de Borben a estirar lineas,consiguiendo embotellar a los locales en su area durante un periodo de tiempo hasta lograr Lito en el minuto 32  el 5-2.Tras el gol,los visitantes comenzaron un 5x4  siendo defendido por los   jugadores del Superti s,con una ferrea y ordenada defensa.
Proxima jornada Santiago Futbol-sala-Superti A Pontenova

BNG - Mocion

O BNG DE A PONTENOVA PRESENTARÁ UNHA MOCIÓN PARA ESIXIR Á XUNTA A INCLUSIÓN NOS ORZAMENTOS DE 2014 UNHA PARTIDA PARA O SAF BÁSICO

Logo de que a Xunta de Galiza, gobernada polo PP, deixara sen fondos aos concellos de menos de 20.000 habitantes para o Servizo de Axuda no Fogar Básico, estes teñen que facer fronte ao mantemento deste servizo social coas aportacións que reciben da Deputación Provincial de Lugo e con fondos propios. Trátase dun servizo elemental do que se benefician numerosas persoas fundamentalmente nos espazos rurais.

A voceira do BNG declarou, facendo referencia ás declaracións do voceiro do PP nas que dicía que a Deputación Provincial non fixera fronte ao custe total do SAF no Concello,  que “as súas palabras son indecentes, un acto de cinismo. Jorge García é totalmente consciente de que se trata dunha competencia da Xunta do PP, e que o seu partido non quere asumir por cuestións políticas e ideolóxicas, non lles interesan os problemas da xente, e minte sen ningún reparo”.

A situación é cada vez máis grave e o Goberno da Xunta de Galiza non pode seguir eludindo as súas responsabilidades, e moito menos descargándoas noutras institucións, á hora de dotar aos concellos rurais dos recursos económicos e humanos necesarios para facer fronte a este grave problema social e asegurar a prestación acaída do servizo de axuda no fogar aos miles de familias galegas que o necesitan e o están demandando a diario.

Desde xeito, presentaremos unha moción, onde instaremos ao Pleno o acordo para esixir á Xunta de Galiza a incorporación dunha partida orzamentaria nos Orzamentos para facer fronte a este servizo social básico.